javascript:chkClose()

Välkommen till Vintercupssidorna

Nyheter


20170304

Debut för FIK Färjestaden som arrangör för Vintercupen och vilken debut. En härlig bana lagd av Carl-johan Hermansson på mycket terräng dvs gräs och t.o.m lite sand vid stranden gjorde att det inte var någon snabb bana utan ganska sugande, åtminstone för nån på min nivå. Bra jobbat, hoppas ni vill köra samma nästa år. Vi var 46st som dök upp varav 12 ungdomar. Härligt bara det!
Så till dagens resultat. På herrsidan så stack Markus Andersson loss redan efter ca 300m och fick en lucka som han behöll under hela loppet. Han vann 7 sekunder före Christoffer Fogel som är tillbaks i Kalmar igen och Claes Hydvall, OCAB RC. Med detta så säkrade han även totalsegern som är hans tredje hittills. På damsidan är det dock inte klart om tatalsegern än, även om Frida Össmar idag vann sin 4e deltävling före Lisa Hedbäck och Terese Friman.
Det som gäller inför sista deltävlingen är att Terese måste vinna deltävlingen för att kunna vinna totalsegern. Blir spännande att se!
20170227
UPPDATERAT!Varit bortrest så jag har ingen recension av förra vintercupen utan inbjuder istället till 8:e och näst sista vintercupsdeltävlingen. Det är FIK Färjestaden som arrangerar och tävlingen går nu på LÖRDAG den 4 mars. Start 10.30 för ungdomar samt 11.00 för övriga. Kom ombytta då inga omklädningsmöjligheter finns. Samling är vid receptionen på Saxnäs Camping. Sträckan är 4,8km.

20170204
Lördagens Vintercup fick se comeback av Ken Slättengren Högby IF. Han har inte varit mer i år och inte vunnit en deltävling sedan 2015 men idag kändes han som en favorit. Visserligen var det Jonathan Persson, Högby IF som verkligen klivit fram i år som satte fart från början, men till sist så var det Ken som var starkast och vann för e Magnus Carlsson, Söderåkra och Jonathan Persson HIF. På Damsidan var den största kampen om tredje platsen då terese Friman, Glasriket höll från start ett tempo ingen annan kunde matcha. hon vann klart före Siv Persson, Målilla-Mörlunda. Där bakom var det dock väldigt tajt mellan unga Klara Öberg och Liselotte Klemming. De låg precis före Charlott Lorentzon och alla tre kämpade på. Vid Strax innan varvningen klev Liselotte först av dem men Klara hängde i och i mål var det bara en sekund som skiljde mellan Liselotte och Klara till Liselottes fördel.
Dagens genomklappning får man nog ge till undertecknad, Kent då jag öppnade på 4.13 för att sedan falla som en fura i resultatlistan. Men till de som ev. undrar så säger jag bara, nästa gång...
20170131
På Lördag!!!! kör vi igen och nu är det Förlösa motionsspår som gäller.
Start 10.30 för ungdomar och 11.00 för övriga (4,7km) som vanligt.Ingen omklädnings eller duschmöjligheter finns utan kom ombytta. Tänk även på att samåka då det inte finns en uppsjö med parkeringsmöjligheter.
Här är en enirolänk
Till vänster ser ni Förlösa kyrka, nere till höger Lindsdal och i mitten ett gulmarkerat motionsspår i den gröna skogen, där ska vi springa.
20170122
Dagens Vintercup bjöd på en avkortad vinterbana pga underlaget. Bitvis var det hård packad is blandat med lika hård packad snö.
På herrsidan så var det Markus Andersson Högby IF som bemästrade banan bäst, även om han halkade en gång. Han segrade med 40 sek före Magnus Carlsson, Söderåkra som i sin tur var 50 sek före Jonathan Persson Högby IF. Med denna segern har Markus skaffat sig ett litet grepp om totalen för året. Finns visserligen två som kan tänka sig hota nämligen Anton Rehn och Erik Karlsson. Markus och Anton har två segrar var än så länge i år.
På damsidan tog Frida Össmar Högby IF sin tredje seger för året och tvåa idag var Siv Persson Målilla-Mörlunda SKI och trea kom Charlott Lorentzon Ålems OK.
I totalen leder Frida före Therese Friman Glasrikets RC och troligen är det mellan dem som kampen om totalen kommer att gälla.

OBS!Nästa vintercup avgörs på LÖRDAGEN den 4 februari i Förlösa motionspår. Samma tider som vanligt dvs 11.00 och 10.30.
20170119
På söndag är det dags igen. 10km står på programmet och Ålems OK är arrangör. Här är en enirolänk för att hitta till Helgesbogymnasiet där omkl och mål är. Starten är ca 2-300m från skolan.
Vi kör kl 11.00 och ev. ungdomar startar 10.30 för en runda på ca 800m.
Varmt välkomna
20170106
Dagens vintercup avgjordes i riktigt vinterväder med både skottade och oskottade bil och gångvägar. Lite löst moddigt underlag på vissa partier annars bra.
2varvsbana i djurängen där det blev tuffa fighter på båder herr och damsidan. På herrsidan var det först Markus Andersson som låg i täten men efter ca 1km gick Olver Wykman, Högby IF och Martin Olson, Trimate SK om och började få lucka. De höll ihop hela vägen med Oliver precis före. Med ca 200m kvar så var det en 90 graders sväng där Oliver gjorde en fin piruett och la sig på marken så Martin kunde springa förbi. Oliver var dock snabbt uppe på benen och lyckades hitta fart och spurtade förbi Martin för att vinna med 3 sekunder. Trea blev Erik Karlsson Högby IF.
Damsidan dominerades av Frida Össmar och Lisa Hedbäck, bägge Högby IF som Gick loss redan i början med Frida som anförare. Frida som inte var säker på start innan pga hon inte kände sig helst frisk orkade inte stå emot Lisas hårda fart och Lisa vann 8 sek före Frida. Trea kom Terese Friman, Glasrikets RC.
20170106
Söndagens vintercup är flyttad till Djurängen istället för Förlösa pga snön. Kommer bli en bana på ca 5 km på plogade cykelvägar mestadels istället.
Start kl 11 för vuxna o 10.30 för ungdomar som vanligt.
Kom omklädda för det är osäkert om vi har tillgång till omkl. rum eftersom djurängsskolan byggs om. Samling vid skolan.
Välkomna
20170101
God fortsättning löparvänner. Vintercupen fortsätter nästa söndag dvs 8e januari med deltävling i förlösa motionsspår
Tänk på att komma ombytta då inga omklädningsmöjligheter finns. Försök gärna åka tillsammans så mycket som möjligt dådet är begränsat med parkeringsplatser. Start 11.00 för vuxna och ungdomar 10.30. Varmt välkomna önskar Högby IF.
20161207
Tredje deltävlingen kördes under bra förhållanden med plusgrader och bra underlag. Det gjorde också att tiderna blev klart mycket bättre än förra året då det var isigt underlag.. På herrsidan tog Markus Andersson sin 13:e deltävlingsseger när han blev andra herre genom tiderna att komma under 5.50. Markus fick 5.49 tätt följd av Andreas Davidsson, Högby IF på 5.56. Trea kom vintercupdebutanten Magnus Carlsson, Söderåkra på 6.05.
På damsidan tog Frida Össmar, Högby IF en klar seger på fina 6.58 vilket är tredje bästa tiden på damsidan (Katarina Nilsson 6.47,Sofie Backman 6.49). Tvåa idag var Therese Friman, Glasrikets RC på 7.15 före Målilla-Mörlunda SKI´s Siv Persson på 7.41
Totalt var vi 37 deltagare idaog och nu tar vi julledigt och kör igång igen efter nyåret. Vi återkommer med tid och plats närmre inpå.

20161207
På söndag kör vi nästa deltävling. Välkomna till Tingbystugan i Smedby.
Start som vanligt kl 10.30 för kidsen och 11.00 för resten. Banan är 1854 meter och banrekordet är 5.43 (Mikael Larsson 1990 )
För oss som tycker det är för kort erbjuds en skogsrunda i behaglig fart efteråt på ca 10 km.
Bastu och fika såklart
20161204
Dagens deltävling i Långehäll blev en rejäl uppvisning av Högby IFs Anton Rehn som redan innan start bestämt sig för att försöka slå banrekordet på 25:13 som Johan Svensson tog förra året. I år var förutsättningarna sämre med snö som underlag och bitvis halt och lurigt. Anton stack iväg i ensamt majestät redan från början och krossade banrekordet när han fick 24:24. I och med detta så tog han faktiskt ytterligare ett rekord. Han är numer den som har vunnit flest deltävlingar bland herrarna med sina 15 segrar. Bakom honom kom Erik Karlsson, Högby IF 27:01 knappt före Markus Andersson även han HIF. Markus trillade i början och tappade mark men var så när helt ikapp.
Även på damsidan så blev det klar seger för Glasrikets RCs Terese Friman, hon startade ganska lugnt för att efter ca 1 km ta över kommandot och sedan bara dryga ut avståndet till 2:a och 3:an. Hon vann på 33:44 före Högbys Liselotte Klemming som hade en tuff fight mot Ålems Charlott Lorentzon. Det var först efter drygt 5km som Liselotte sprang om i en nedförsbacke för att sedan bara dryga ut avståndet. De hade 36:12 resp 36:37.

Nästa deltävling är redan nästa söndag den 11/12 kl 11.00 resp 10.30 vid Kalmar OK´s klubbstuga i Smedby. Varmt välkomna då!
20161203
Nästa vintercup går imorgon söndag 4/12 i Långehäll.
Start, mål och omklädning är vid Ålems OK´s klubbstuga i Långehäll. Det är samma plats som Blomsterloppet utgår ifrån om ni sprungit det. Här är en länk till klubbstugan!
Banan är en härlig terrängbana på drygt 7 km.
Start för vuxna är 11.00 och för ungdomar finns en ca 1km slinga kl 10.30.
Alla är hjärtligt välkomna
20161122
Första deltävlingen är avklarad och det på en ganska tungsprungen bana med annars bra väder. Vi tangerade deltagarerekordet med 64st i mål men var ytterst nära att knipa det då två bröt på vuxenbanan och en fick kasta in handduken precis innan start på ungdomsbanan.>br>Splear givetvis ingen roll då det är en fantastisk siffra med 64 i mål. Fanns ett antal debutanter i vintercupsammanhang med och hoppas att ni gillade att vara med och vill fortsätta deltaga.
Resultatmässigt så var det upplagt för en kamp mellan fjolårsvinnaren Johan Svensson, Spårvägens FK och Anton Rehn Högby IF. Det var Anton som satte upp farten redan från början och efter ca 1,5km fick tappade Johan lite kontakt och avståndet fortsatte att drygas ut. Anton kom i mål på Tiden 16.24 vilket är tredje bästa tiden i Svartbäcksmåla efter David Nilssons 16.17 och Johan Svenssons 16.23). Anton blev därmed 3:e person efter Markus Andersson och Tomas Olsson att slå Johan i en vintercup. Bakom de två kom Markus Andersson HIF in på tredje plats.
På damsidan blev det seger för Frida Össmar HIF så seglar upp som favorit till totalsegern 2017 då hon slog fjolårsvinnaren i totalen, Terese Friman från Glasriket med 23 sekunder. Frida sprang på 21.07. Trea kom duktiga unga orienterskan Ellen Kallerbäck från Emmaboda Verda OK.
Nu laddar vi vidare för nästa deltävling som går i Långehäll, Blomstermåla den 4/12
20161030
Nu närmar det sig för årets säsong av Vintercupen som blir 30:e året i rad som vi kör!
Den stora nyheten är att vi kör 9 deltävlingar igen. Detta eftersom vi har fått en ny arrangör i FIK Färjestaden som kommer köra en deltävling till våren i Saxnäs. Vi ser fram emot detta. Annars är det mesta likt, allt är gratis för deltagarna, ingen föranmälan och vi startar i Svartbäcksmåla för att springa den svarta 5kmspåret den 20 november. Det är Glasrikets RC som bjuder på första deltävlingen.
Kom och upptäck glädjen i att tävla under betydligt lättsammare former än vanliga lopp. Man behöver inte vara med i en förening för att delta och det är helt gratis. Anmälan görs på plats innan varje deltävling och oftast så erbjuds också omklädningsrum och fika efteråt.
Övriga datum och planerade rundor hittar ni nedan.

Här är årets tänkta deltävlingar.
Pga väderförhållanden som ej är kända just nu kan det bli vissa ändringar men de presenteras alltid på vår facebook grupp (Vintercupen) samt på www.vintercupen.se samma vecka som tävlingen ska gå.

20 november 2016 i Svartbäcksmåla (svarta femman) terräng 5 km
04 december 2016 i Långehäll (Ålems OK, klubbstuga) terräng 7 km
11 december 2016 i Smedby (Kalmar OK´s klubbstuga) terräng 1854m
8 januari 2017 i Djurängen ca 5 km asfalt
22 januari 2017 i Helgesbo terräng 10 km
4 februari 2017 i Förlösa motionsspår terräng 5 km.
19 februari 2017 vid Nybro OK´s klubbstuga mestadels asfalt 5 km
4 mars 2017 i Saxnäs terräng ca 4 km.
19 mars 2017 i Smedby (Kalmar OK´s klubbstuga) asfalt 6.8km

Varmt välkomna allihop

Det står arrangörerna fritt att köra på lördagen eller valfri tid bara helgen är densamma. Men då kommer det annonseras här senast en veckan innan. Annars är standardtiden 11.00 på söndagen.
mvh
Kent Lindblad